Peilaaminen - Narsistin tunnustus

Meistä jokainen, joka narsistin kanssa on elänyt, tietää sen tunteen, kun toinen haukkuu, huutaa ja solvaa sua eri asioilla ja mietit vaan, että sehän puhuu nimenomaan siitä mitä itse on mulle tehnyt. Nou hätä, sä et oo se, joka on kajahtanut, hullu tai ammattilaisen avuntarpeessa. Narsisti vain peilaa oman käytöksensä suhun.

Kun on tarpeeksi kauan ollu narsistin vaikutusvallan alla, sitä alkaa epäilemään jopa itseään ja sitä, että onko itse narsisti, kun toinen laukoo mitä sairaampia syytöksiä sua kohtaan. Opettele kuitenkin kyseenalaistamaan nämä. Se mitä sä koet, vaikka toinen sen kieltääkin, on täysin totta. Sä et ole se "hullu" tai "mielenvikainen", vaan sä olet se, joka näkee narsistin todellisen luonteen ja sen takia hän kokee sut uhkana ja peilaa sen kaiken tekemänsä p*skan suhun... Todennäköisesti kertoo tän kaiken myös niille ihmisille, jotka on saanut verkkoonsa, jotta voivat lynkata sitten sua yhdessä. Tätä joukkolynkkausta kutsumaan "lokakampanjaksi".

Kun sä alat tunnistamaan milloin narsisti peilaa suhun omia virheitään ja vikojaan, oot askeleen lähempänä irtautumista ja vapautta. On kuitenkin muistettava, että tää vie aikaa ja se vaatii sen, että saat monta kertaa vielä p*skaa niskaan ennen kuin se raja tulee vastaan. Narsisti osaa puhua, kietoa seittiinsä ja manipuloida sut jäämään kerta toisensa jälkeen, aina uskotellen, että kaikki muuttuu. Syy siihen, miksi nimesin tän narsistin tunnustukseksi on se, että sitä peilaaminen todellisuudessa on. Narsisti tunnustaa omat tekonsa, mutta ei tee sitä suoranaisesti vaan peilaa sen suhun ja väittää sun olleen syypää ja se tarinan pahis.

Muistathan siis aina, että sä olet upea, arvokas ja täydellinen just tollaisena. Sua todellisesti rakastava ihminen hyväksyy ja rakastaa sua vikoineen päivineen. Hän ei tuomitse, syyttele, hauku tai paina sua alaspäin nostaakseen itseään ylöspäin.

Jos sä oot elänyt narsistisen/narsistivanhemman tai -kumppanin kanssa, niin suosittelen tutustumaan kirjaan "Ymmärrä itseäsi, ymmärrä suhteitasi". Mulle tää oli todella silmiä avaava kirja. Pieni varoituksen sana kuitenkin, tunteet tulee tätä lukiessa menemään laidasta laitaan, mutta lopputulos oli ainakin itsellä parempi ymmärrys itseä sekä menneitä ihmissuhteita kohtaan. 

Jos sua tää aihe, mun matka ja eheytyminen kiinnostaa, niin otathan mut seurantaan myös somessa. Löydät mut TikTokista ja Instagramista nimimerkillä @jonnnakaro



Kommentit